6 november 2018

En kaffestund i Milano jag kommer minnas // Min favoritmat 🇮🇹

Au Pair i Milano 2018

Vänner, idag hade jag en så fin stund här i Milano som jag måste dela med mig av 💖
Skulle gå och handla tvättmedeln, yoghurt, mjök och lite sånt där som behövdes här hemma till mig och familjen, och på vägen kändes det tomt och jag saknade mamma & syster eftersom jag gick den vägen varje morgon till deras hotell, efter att ha lämnat Matteo på skolan, för att äta frukost med dom när dom var här och hälsade på ✨ Så jag gick där och saknade mamma & F men så gick jag in på ett litet café och beställde en kaffe (veeet att man inte ska dricka cappuccino, latte macchiato osv efter 11 hehe, men var så sugen 😫 Så jag fick vara en turist som "inte vet" hur man dricker kaffe i italien idag haha 😅). Oså satte jag mig vid deras små bord utanför och det var som att hela min dag vändes i ett enda svep. Jag blev helt fylld av lugn och lycka över att bara sitta där och dricka min kaffe ☕️
I min dagbok skrev jag precis tre anledningar till att det var en så mysig stund som jag kommer att minnas länge: 
 
"1. För att kaffen var supergod. Tog en latte macchiato idag faktiskt och det var SÅ GOTT! ☕️
2. För att jag kunde sitta ute med solen som kikade fram så fint mellan de orangea höstlöven. HUR härligt? 🍁
3. För att han som jobbade där och gjorde kaffet till mig var världens gulligaste. Frågade vart jag kom ifrån jätteglatt och när jag gick sa han "Ciao Ciao GRAZIE Ciao" och log superstort. Blev SÅ glad av honom! Dit ska jag gå igen. 💘"
 
Ja antinen så har jag blivit kaffeberoende här i Italien (mycket möjligt haha) så att kaffe gör mig väldigt lycklig, eller så var kombinationen liten mysig kaffebar i Milano, glad barista och solsken mellan höstlöven väldigt bra och glädjespridande ☀️ Vill aldrig lämna Italien och alla dessa mysiga kaffestunder 🇮🇹
 
Hoppas att ni också har en fin dag ❤️ Nu ska jag ta hand om Matteo som fick gå hem tidigare från skolan på grund utav huvudvärk idag. Och ikväll ska vi äta carbonara till middag 😻 Min favoritmat efter spätzle di spinaci con parmeggiano 🧀 Har jag visat er den maträtten??? Jag tror inte det. Måste passa på att visa nu:
Spätzle är typ en slags pasta/gnocchi som man äter mycket "i bergen" här i Italien och i min förra värdfamilj åt vi spätzle di spinaci (alltså spätzle med spenat) ganska ofta till lunch. Man steker den i olivolja tills den är varm och al dente och sedan river man över MASSOR av parmesan (ja det måste man ju inte, men utan parmesanen är det inte samma sak). Alltså det är så fruktansvärt gott 😻 Jag hoppas verkligen att jag ska kunna hitta detta hemma!! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress