Kycklinggryta m. soltorkade tomater

Inspiration till receptet kommer från början härifrån
 
Alltså denna grytan är så fruktansvärt god. Sist gjorde jag den med fläskfilé som i originalreceptet, men denna gången med kyckling och det var minst lika gott!! Ni bara måste testa. Det är lätt en av mina favoriträtter :) Antagligen för att det är så mycket, och krämig sås. Älskar sås haha!!
-
Du behöver (ca 4-6 portioner):
3 st kycklingfiléer
1 purjolök
5-7 st soltorkade tomater
3 dl matlagningsgrädde
2 dl lätt creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
Grillgrydda & peppar
 
Ett tips är att toppa med lite riven västerbottenost när man fått upp maten på talriken. Det är verkligen pricken över i:et.
 
Gör såhär:
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar, krydda med grillkrydda och stek dem klara. 
-
2. Strimla purjolöken och skär de soltorkade tomaterna. Ha även i detta i stekpannan tills löken mjuknat lagom. 
-
3. Häll över allt i en kastrull tillsammans med grädden och creme fraichen. Pressa i vitlöksklyftan och smula ner buljongtärningen och låt allt sammans puttra en liten stund. Klart! 
 
Busenkelt eller hur? // Servera med pasta och/eller en god sallad :)


17 årsfirande

 
   
 
 
 
   
 
 
   
 
Fick äntligen laga maten, baka efterrätten & fixa med blommor och dukning som jag planerat så länge. Som sagt så gick allt vägen och jag är så glad över gårdagen haha :) Har så fina vänner så! 
Recept, för er som kanske undrar (Sara?!), kommer hihi. Både på köttfärspajen, pannacottan & brownien. Mums säger jag bara :))


Vårlunch dukning

 
   
 
 
 
 
Vårlunchen blev precis som planerad om inte bättre. Maten och efterrätten blev bra, dukningen blev fin & kompisarna verkade nöjda :) Har massvis med bilder såklart så detta blir första delen hihi, där ni får ta del av dagen dukning. Snälla lillasystern sprang ut och plockade vitsippor. Mer får ni se imorgon, så stay tuned ;D