Skiathos, morgon till kväll

 
 
Klockan ställde vi på halv nio, och klev upp ur lakanen en liten stund efteråt för att öppna balkongdörrarna & ta med oss frukosten ut ✨ Varje dag åt jag krämig grekisk yoghurt och en macka med äkta, solmogen, härlig tomat 🙈☀️ Snacka om mumsigt där i morgonsolen 🌺
 
 
Sedan tog vi oss vidare ut mot stranden 🌊 En ny strand varje dag, och just denna på de två bilderna ovan och under, var en utav mina favoriter 💛🐳 Achladies beach 🌴
 
 
 
 
En glass om dagen, var bra för magen 🍦
 
 
 
En annan favorit, Maratha beach ↑ 💙
 
 
 
På kvällarna åkte vi till staden för att äta på någon mysig taverna, köpte bubbel till rummet och gjorde egen grekisk sallad eller tittade på solnedgången vid någon strand 🌇 Ganska härliga dagar om jag får säga det själv 🙊 


Skiathos, en dag i stan

 
 
Lyckliga jag som fått åka till denna magiska ö och stad ✨ 
Ser ni hur fint vattnet är, mitt i stadens hamn liksom.. Hur sjukt egentligen? 💙
 
 
 
 
 
 
 
 
 
🌇🍹
 
 


American Chocolate Chip Cookies

 
 
 
Min syster bakade Chocolate Chip Cookies idag och jag var med i köket med kameran, hög musik i högtalaren, och tittade på 💘 Så mysigt så, och goda blev kakorna. Min syster är en mästerkock när det kommer till cookies och "torra kakor", medan jag är bättre på kladdkakor, pannacottor och andra desserter Bra kombo 😉
 
Du behöver (16 cookies):
100g mörk choklad
110g mjukt smör
1/2 cup strösocker
1/2 cup farinsocker
1st ägg
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 tsk varmt vatten
1/4 tsk salt
1 1/2 cup vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 170°C. Hacka chokladen i lagom stora bitar. 
-
2. Vispa (med elvisp) ihop det mjuka smöret, strösocker och farinsocker. Tillsätt ägget och vailjpulvret och vispa ihop till en smet.
-
3. Lägg bakpulvret i en skål och häll över det varma vattnet. Blanda litegrann. Ha i detta i kaksmeten och blanda med en träslev. 
-
4. Tillsätt salt och mjöl och fortsätt blanda till en fin smet. Ta hjälp av händerna om det känns lättare att få ihop smeten genom att knåda. Häll till sist i den hackade chokladen och blanda så att chokladen fördelas jämnt i smeten. 
-
5. Använd (förslagsvis) en glasskopa för att göra bollar av smeten, och lägg på en plåt (tänk på att de flyter ut, så lägg dem inte för nära varandra). 
 
 
Svish in i mitten av ugnen i ca. 10 minuter eller tills de fått en liten gyllenbrun färg runt kanterna. Tag ut och lägg över bakplåtspappret med cookiesarna på ett galler och låt svalna ✨