Skrev för ett ganska långt tag sedan om att jag drömde om att en dag bli barista i London. 

Idag fick jag för första gången stå och göra cappuccino & latte på riktigt. Det var så himla roligt, men svårare än det ser ut. Att skumma mjölken rätt och sådär var inte så svårt, men det där att få till fina mönster och "ränder" i mönstret var desto svårare haha. Iallafall så vill jag fortfarande bli barista i London, men tills dess får jag öva och jobba här i Sverige haha. Det var iallafall hur kul som helst att lära sig :) 

Och hej Saris, nu får du va med på min blogg hihi ;))
lipsFyller snart år och är på jakt efter något att önska mig haha. Förr var min önskelista 1000 meter lång, men nu får jag faktiskt anstränga mig för att komma på något när folk frågar vad jag önskar mig. Eller egentligen vill jag väl ha en hel del saker, men det är inget sådär "jag måste få detta när jag fyller år". Men det ser jag bara som något positivt :)
     
 
 
Ja, detta är precis vad rubriken säger. En riktig koladröm med både banan och jordgubbar. Banoffe pie i glas med tvist skulle man kanske kunna säa?! Himmelskt gott (& mättande) i alla fall :)) 
Vi åt detta igår som dessert på påskafton, därav påskäggen, men detta är ett riktigt sommartips!!
 -
Du behöver (4 stora portioner):
ca. 7 st digestivekex
100g smör
ca. 1/2 burk med dulce de leche (karamelliserad mjölk/färdigkokad kondenserad mjölk)
1 - 1 1/2 st banan
ca. 10 jordgubbar
2 dl vispgrädde
1 pkt dubbeldaim
 
Gör såhär:
1. Krossa digestive i en matberedare eller banka sönder dem i en påse med t.ex en kavel, och blanda smulet med smält smör. 
-
2. Fördela smör/kex-smeten jämt i bottnen på glasen du tänkt servera i. Ställ in i kylen i ca. 1 timma. 
-
3. Klicka ut dulce de leche i varje glas över bottnen och ställ in i kylen fram till servering. 
-
4. Precis innan servering: Skär bananen i bananpengar och dela jordgubbarna. Lägg sedan bananerna över kolan och jordgubbarna där över. 
-
5. Vispa grädden lagom fast och klicka ut/spritsa den över jordgubbarna. Hacka daimen och "sprinkla" över den på toppen. Klart!