24/5-27/5

 
 
 


Citronkladdkaka m. vit choklad

 
 
 
-
 
Du behöver:
200g smör
3 st ägg
3 1/4 dl strösocker
2 st citroner
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
 
200g vit choklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180°C. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, 23 cm/d. 
-
2. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop ägg och socker. (Vispa aldrig en kladdkakssmet med elvisp, då kommer det in luft i smeten som kan göra kakan torr).
-
3. Skölj citronerna ordentligt och riv ner skalet från en citron och pressa ut saften från två citroner i ägg/sockersmeten. 
-
4. Rör i vaniljsockret och vetemjölet i smeten och ha sist i smöret. 
-
5. Ställ in kakan i mitten av ugnen i ca. 20 - 30 minuter (beroende på hur din ugn fungerr), den ska fortfarande vara aningen lös i mitten, för den sätter sig lite när den svalnar. 
-
6. Låt kladdkakan svalna. Smält sedan den vita chokladen över vattenbad och bred ut över kakan. 
Låt chokladen stelna i kylen och ställ sedan fram kakan en stund innan servering. 
 
KLART! Servera som den är eller med färska bär och vispad grädde :)
 
 
 
Andra bakverk med citron: 


Ett dygn att älska

 
Måndag morgon innan sista spanskaprovet någonsin ↑
 
Vårmiddagen med (nästan) alla älskade tvåor på skolan ↓
 
  
 
 
  
 
 
En morgon och förmiddag med sommarkänsla och ledighet ↓
 
 
 
Nu ska jag ta ut kakan ur ugnen som jag bakat till mamma och hennes kompis så att det ska få mumsa på något (förhoppningsvis) gottit imorgon hihi. Vilket dygn. Kan även meddela att Jakob Karlbergs låt Trdägårn fick mig att bli så glad igår medan jag gjorde i ordning mig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen haha, så LYSSNA PÅ DEN! Sen att sista spanskaprovet någonsin blev avklarat och likaså sista samhällsprovet för den här gången gjorde ju inte det hela sämre direkt ♥ Det var om något värt att fira!