Kladdkaka med smak av kaffe

   
 
Inspiration till receptet kommer härifrån
 
En kladdkaka med väldigt "vuxen" och stark smak av kaffe. Tyvärr hade jag min i ugnen något länge, men får man en sån där perfekt kladdighet så tror jag verkligen att detta kan bli en höjdare :))
 
Du behöver:
2 msk hela kaffebönor
150g smör
2 st ägg 
2,25 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 dl kallt kaffe
 
200g mörk choklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180°C. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter 24cm/d. 
-
2. Krossa kaffebönorna i en mortel, eller banka/tryck sönder dem i en plastpåse till smulor/små bitar. 
-
3. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop ägg och socker. (Vispa aldrig en kladdkakssmet med elvisp, då kommer det in luft i smeten som kan göra kakan torr).
-
4. Blanda ut kakao i det smälta smöret, och blanda sedan ihop de resterande torra ingredienserna i en annan bunke (inkl. de krossade kaffebönorna). 
Rör i de torra ingredienserna (som precis blandats samman i en annan bunke) i äggsmeten. Ha sist i kaffet och kakao/smörblandningen. Rör ihop allt med en slickepott till en slät smet.
-
5. Ställ in kakan i mitten av ugnen i ca. 15-18 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten, för den sätter sig lite när den svalnar. 
 
När kakan svalnat:
 
6. Smält den mörka chokladen över vattenbad och bred ut över kakan. Ställ in i kylen och låt chokladen stelna.
 
Servera med en klick lättvispad grädde. Slurp!
 


På landet

 
En hel vecka i skolan har gått och idag jobbade jag även några timmar efteråt.. Dags att sova redan nu med andra ord haha. 
 
Här är några mysiga bilder från landet, när det fortfarande var lov och härligheter. Älskar sommar'n!
 
   
   


Måndag 22/8

 
Nya VITA converse & ny kappa som jag fann inne på H&M i fredags. Älskar den. Färgen och allt känns perfekt för mig hihi. Tänk med en stor halsduk när det blir lite kallare. SÅ fint. 
 
Skjorta från Gant & jeans från Replay.