8 augusti 2018

Jordgubbs- och rabarberpaj 🍓

Mat, bakning & recept

IgĂ„r var Nicke & hans mamma hos oss pĂ„ en liten kvĂ€llsfika och det var sĂ„Ă„ mysigt 💛
Det var lĂ€ngesedan jag bakade nu, men igĂ„r gjorde jag en jordgubbs- och rabarberpaj som blev vĂ€ldigt god och somrig 🙈 För er som minns sĂ„ bakade ju jag, och lagade mat för den delen, ganska mycket för ett tag sedan. DĂ„ la jag Ă€ven upp recept hĂ€r pĂ„ bloggen sĂ„ hĂ€r kommer ett till 😋 Testa vettja 🙈
 
Jordgubbs- och rabarberpaj 🍓
Du behöver: 
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
2st rabarberstjÀlkar (sÀger man sÄ?! Ni förstÄr nog hehe)
2 pkt frysta jordgubbar/fÀrska jordgubbar
1/2 dl socker
1-2 msk potatismjöl
 
Gör sÄhÀr:
Börja med att stÀlla fram jorgubbarna sÄ att de fÄr tina om de Àr frysta.
 
1. SÀtt ugnen pÄ 200 - 225°C
-
2. Blanda/nyp ihop alla ingredienser till smuldegen (de som stÄr högst bland ingredienserna). 
-
3. Smörj en form med smör. Dela rabarbern i smÄ bitar och lÀgg sedan i rabarber + jordgubbar sÄ att de tÀcker botten (sila jordgubarna för att fÄ bort "överflödig" vÀtska om du anvÀnder frysta bÀr som fÄtt tina) av pajformen.
-
4. Sockra och pudra över potatismjöl över bÀren för att de ska bli mindre sura och rinniga. Fördela sedan degen jÀmt över bÀren. 
- 
5. GrÀdda i ca. 20 minuter i mitten av ugnen och servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsÄs.
Angelica WĂ„hlin

Men ÄÄh, vad gott! Tack för recept :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress