8 augusti 2018

Jordgubbs- och rabarberpaj 🍓

Mat, bakning & recept

Igår var Nicke & hans mamma hos oss på en liten kvällsfika och det var såå mysigt 💛
Det var längesedan jag bakade nu, men igår gjorde jag en jordgubbs- och rabarberpaj som blev väldigt god och somrig 🙈 För er som minns så bakade ju jag, och lagade mat för den delen, ganska mycket för ett tag sedan. Då la jag även upp recept här på bloggen så här kommer ett till 😋 Testa vettja 🙈
 
Jordgubbs- och rabarberpaj 🍓
Du behöver: 
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
2st rabarberstjälkar (säger man så?! Ni förstår nog hehe)
2 pkt frysta jordgubbar/färska jordgubbar
1/2 dl socker
1-2 msk potatismjöl
 
Gör såhär:
Börja med att ställa fram jorgubbarna så att de får tina om de är frysta.
 
1. Sätt ugnen på 200 - 225°C
-
2. Blanda/nyp ihop alla ingredienser till smuldegen (de som står högst bland ingredienserna). 
-
3. Smörj en form med smör. Dela rabarbern i små bitar och lägg sedan i rabarber + jordgubbar så att de täcker botten (sila jordgubarna för att få bort "överflödig" vätska om du använder frysta bär som fått tina) av pajformen.
-
4. Sockra och pudra över potatismjöl över bären för att de ska bli mindre sura och rinniga. Fördela sedan degen jämt över bären. 
5. Grädda i ca. 20 minuter i mitten av ugnen och servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsås.
Angelica Wåhlin

Men ååh, vad gott! Tack för recept :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress