8 augusti 2018
Jordgubbs- och rabarberpaj đ
IgĂ„r var Nicke & hans mamma hos oss pĂ„ en liten kvĂ€llsfika och det var sĂ„Ă„ mysigt đ
Det var lĂ€ngesedan jag bakade nu, men igĂ„r gjorde jag en jordgubbs- och rabarberpaj som blev vĂ€ldigt god och somrig đ För er som minns sĂ„ bakade ju jag, och lagade mat för den delen, ganska mycket för ett tag sedan. DĂ„ la jag Ă€ven upp recept hĂ€r pĂ„ bloggen sĂ„ hĂ€r kommer ett till đ Testa vettja đ
Â
Jordgubbs- och rabarberpaj đ
Du behöver:Â
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Â
2st rabarberstjÀlkar (sÀger man sÄ?! Ni förstÄr nog hehe)
2 pkt frysta jordgubbar/fÀrska jordgubbar
1/2 dl socker
1-2 msk potatismjöl
Â
Gör sÄhÀr:
Börja med att stÀlla fram jorgubbarna sÄ att de fÄr tina om de Àr frysta.
Â
1. SÀtt ugnen pÄ 200 - 225°C
-
2. Blanda/nyp ihop alla ingredienser till smuldegen (de som stĂ„r högst bland ingredienserna).Â
-
3. Smörj en form med smör. Dela rabarbern i smÄ bitar och lÀgg sedan i rabarber + jordgubbar sÄ att de tÀcker botten (sila jordgubarna för att fÄ bort "överflödig" vÀtska om du anvÀnder frysta bÀr som fÄtt tina) av pajformen.
-
4. Sockra och pudra över potatismjöl över bĂ€ren för att de ska bli mindre sura och rinniga. Fördela sedan degen jĂ€mt över bĂ€ren.Â
-Â
5. GrÀdda i ca. 20 minuter i mitten av ugnen och servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsÄs.
Men ÄÄh, vad gott! Tack för recept :D