Inspiration till receptet kommer från början härifrån
 
Alltså denna grytan är så fruktansvärt god. Sist gjorde jag den med fläskfilé som i originalreceptet, men denna gången med kyckling och det var minst lika gott!! Ni bara måste testa. Det är lätt en av mina favoriträtter :) Antagligen för att det är så mycket, och krämig sås. Älskar sås haha!!
-
Du behöver (ca 4-6 portioner):
3 st kycklingfiléer
1 purjolök
5-7 st soltorkade tomater
3 dl matlagningsgrädde
2 dl lätt creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
Grillgrydda & peppar
 
Ett tips är att toppa med lite riven västerbottenost när man fått upp maten på talriken. Det är verkligen pricken över i:et.
 
Gör såhär:
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar, krydda med grillkrydda och stek dem klara. 
-
2. Strimla purjolöken och skär de soltorkade tomaterna. Ha även i detta i stekpannan tills löken mjuknat lagom. 
-
3. Häll över allt i en kastrull tillsammans med grädden och creme fraichen. Pressa i vitlöksklyftan och smula ner buljongtärningen och låt allt sammans puttra en liten stund. Klart! 
 
Busenkelt eller hur? // Servera med pasta och/eller en god sallad :)