25 juni 2017
Vaniljcheesecake i glas
Mat, bakning & recept Sommar 2017



Receptet på självaste cheesecakefyllningen kommer från Roy Fares bok United States of Cakes.
-
Du behöver (5-7 portioner):
10st digestivekex
ca. 60g smör
200g philadelphiaost (eller annan färskost)
0,25 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
0,25 tsk äkta vaniljpulver
1 citron
1 citron
Valfria bär
Gör såhär:
1. Smula sönder digestivekexen (förslagsvis genom att lägga dem i en påse och banka med en slev), och smält smöret. Blanda samman smulorna och smöret. Ställ i kylskåpet.
-
2. Riv skalet från citronen och pressa ut saften i en skål.
-
3. Vispa philadelphia och socker fluffigt. Häll sedan i lite grädde i taget och till sist vaniljpulvret och citronsaften samt skalet. Vispa fram en slät och fluffig smet.
-
4. Varva digestive/smör-smulet och cheesecakesmeten i glas.
Servera med valfria bär vid sidan om, eller varva i dem i glaset också ✨ Klart!

Hanna
Det där ser otroligt gott ut!
Guccimamma - norrbotten
Gu vad smarrigt de ser ut! Borde testa göra och bjuda vänner!
ha de bäst
kram
Felicia
men åh! Måste pröva detta. Tack för tipset
FruSessan
Hur gott såg inte det där ut, då =)=)

Smidigt och gott! Om jag får chansen att göra denna så har jag nog i jordgubbar också :D

Vilket bra recept, tack för tipset! Har en tendens att alltid krångla till efterrätten, men det här verkar som att det går enkelt och snabbt att göra :D
Ser jättegott ut