8 september 2016

Chili sin carne - vego

Mat, bakning & recept

 
Min tolkning av Chili sin carne, den vegetariska varianten av Chili con carne. Eftersom att jag tycker att allt som är minsta lilla starkt, istället blir vrålstarkt så hoppade jag över chillin helt och hållet, men det är ju bara att slänga i om det så önskas :)
 
Du behöver:
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
400g quornfärs
4 dl vita bönor
7 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 st röd paprika
1,5 st grönsaksbljongtärningar
Paprikapulver, salt och peppar
 
Gör såhär:
1. Skär den gula löken och paprika. Stek löken i en djup kastrull tills löken blivit genomskinlig. Pressa även i vitlöken så att den får fräsa litegrann.
-
2. Tillsätt quornfärsen och resten av ingredienserna förutom buljongtärningen (skölj av de vita bönorna om de ligger i tomatsås). Ha sist i buljongtärningen och se till att den smälter och fördelas jämt.
-
3. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.
Låt grytan puttra/koka i ca. 10-15 minuter. 
 
Servera med en sallad och gott bröd, eller ris/bulgur. Det är även gott med lite riven ost på toppen när maten hamnat på faten haha :)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress