23 november 2016
Mörk mintchoklad-pannacotta



Vill du bjuda på något riktigt lyxigt till nästa bjudning? - Gör denna MintChoklad-Pannacottan. Det är allt jag behöver säga. Väldigt lyxig dessert enligt min mening. Otroligt len och helt underbar!
Du behöver (4 portioner):
1,75 st gelatinblad
3,5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0,75 tsk vaniljsocker
175g mörk mintchoklad (eller annan valfri choklad)
After eight och vispad grädde till servering & dekoration.
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
-
2. Låt grädde, socker och vaniljsocker sjuda upp på svag värme, och låt det sjuda i ca 2 minuter.
-
3. Stäng av plattan och bryt ner chokladen så att den smälter helt och hållet. Krama ur gelatinbladen och ha i dem i chokladsmeten. Rör noga så att de verkligen smälter ihop till en fin smet.
-
4. Fördela pannacotta-smeten i serveringsglas/små skålar och ställ i kylen i minst 4 timmar innan servering.
Dekorera med en liten klick vispad grädde och after eight precis innan desserten ska serveras :)
