27 juni 2016

Kladdkaka m. vit choklad

Mat, bakning & recept

   
 
Grundreceptet komer från början härifrån
 
(Vispa aldrig en kladdkakssmet med elvisp, då kommer det in luft i smeten som kan göra kakan torr)
-
Du behöver:
150g smör
2,25 dl ströocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
100g vit choklad med crisp (eller utan crisp)
 
200g mjölkchoklad (eller mörk choklad)
50g vit choklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180°C. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca. 23cm/d. 
-
2. Blanda ihop socker, kakao & vaniljsocker. Hacka den vita chokladen (100g).
-
3. Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och rör i sockerblandningen som precis förberetts. 
-
4. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och rör sedan i mjölet. Ha sist i den hackade vita chokladen och rör om lite grann så att bitarna fördelas jämt i smeten. 
-
5. Häll smeten i formen och svischa in kakan i den nedre delen av ugnen, i ca. 15 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. 
 
När kakan svalnat:
 
6. Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred ut över kakan. Ställ in i kylen så att mjölkchokladen får tid att stelna lite. 
-
7. Smält den vita chokladen och ringla den över kakan. Ställ in i kylskåp och ta fram någon minut innan servering. Mums!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress