19 april 2016
Fröknäcke med havssalt


Jag & mamma totalt älskar fröknäcke med havssalt. Vi brukar använda oss av Risentas fröknäckemix, men det går ju lika bra att blanda ihop fröer som pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, psylliumfrön osv själv :)
Till detta behövs iallafall:
2 1/2 dl fröknäckemix från risenta
2 dl kokande vatten
1 1/2 msk olja
Havssalt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.
-
2. Blanda ihop fröblandningen, kokande vatten och olja. Låt stå i ca. 10 minuter.
-
3. Bre ut smeten/degen på en plåt med bakplåtspapper tunt. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper även över och trycka ut smeten/degen.
-
4. Strö över havssalt av önskad mängd och svischa in det i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Det ska bli gyllenbrunt, men inte bränt.
Ät som det är eller som vanligt knäcke med typ smör & ost. Philadelphia är verkligen jättegott på :)