19 april 2016

Fröknäcke med havssalt

Mat, bakning & recept

   
 
Jag & mamma totalt älskar fröknäcke med havssaltVi brukar använda oss av Risentas fröknäckemix, men det går ju lika bra att blanda ihop fröer som pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, psylliumfrön osv själv :) 
 
Till detta behövs iallafall:
2 1/2 dl fröknäckemix från risenta
2 dl kokande vatten 
1 1/2 msk olja
Havssalt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.
-
2. Blanda ihop fröblandningen, kokande vatten och olja. Låt stå i ca. 10 minuter.
-
3. Bre ut smeten/degen på en plåt med bakplåtspapper tunt. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper även över och trycka ut smeten/degen. 
-
4. Strö över havssalt av önskad mängd och svischa in det i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Det ska bli gyllenbrunt, men inte bränt. 
 
Ät som det är eller som vanligt knäcke med typ smör & ost. Philadelphia är verkligen jättegott på :)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress