24 juni 2015
Mumsiga fudge brownies - recept
Receptet kommer från början härifrån
Ingredienser:
150 g mörk choklad
1 1/5 dl vispgrädde
150 g smör
2 3/4 dl strösocker
1 1/5 dl kakao
1/5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
Topping: T.ex flingsalt, jordgubbar, hallon eller kokos.
Gör såhär:
Börja med att göra chokladtryffeln som du sedan ska bre på brownien.
1. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka sedan grädden och häll över chokladen så att den smälter. Rör ihop till en slät smet och låt den stå i rumstemperatur täckt av plastfolie.
Brownie
1. Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Smörj kanterna i en form, 20x20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper för att smeten inte ska fasta.
-
2. Smält smöret på låg värme i en medelstor kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Det gör inget om det ser lite grynigt ut nu, det kommer släta till sig när du vänder ner mjölet.
-
3. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget med slickepott, så att varje ägg arbetas in i smeten ordentligt.
-
4. Vänd ner vetemjölet till en slät smet. Fördela sedan smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-22 minuter.
-
5. Låt brownien svalna. Ta ut den ur formen och vänd upp och ner så att du kan dra av bakplåtspappret.
-
6. Bred på tryffeln och toppa med flingsalt, jordgubbar, hallon, kokos eller något annat smarrigt och ställ sedan in brownien i kylen i ca. 40-50 minuter så att tryffeln får stelna. Skär upp lagom stora bitar och njut av en underbar chokladbrownie ♥