26 juli 2015
Banoffee pie med jordgubbar
Mat, bakning & recept Sommar 2015

Inspiration till receptet kommer från början härifrån.
Gjorde en banoffee pie när vi var på landet, fast med en jordgubbstouch ;)) Den blev vääldigt god och omtyckt av alla som smakade.
-
Ingredienser:
Ca. 400g karamelliserad mjölk/dulce de leche (kokad sötad kondenserad mjölk)
150g smör
300g digestive
3-4 bananer
1 - 1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
1/2 - 1 burk jordgubbar
Gör såhär:
1. Klä insidan av en form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter) med plastfolie.
-
2. Smält smör och krossa digestivekexen. Blanda ihop detta till en kladdig smet som du trycker ut på bottnen i formen (och någon centimeter upp på kanterna).
-
3. Ställ in i kylen i 1 timme.
-
4. Lossa kanterna på formen, lyft upp bottnen, försök att försiktigt dra bort plasten och lägg bottnen på ett fat.
-
5. Bred på kolakrämen (den karamelliserade mjölken/dulche de leche) och ställ detta kallt fram tills kakan ska ätas.
-
6. Precis innan servering skär du upp bananpengar och lägger över kolakrämen, vispar grädde som du brer/spritsar ut över bananerna och avslutar med skivade jordgubbar och krossad daim.
-
7. Njuuuut av en underbar kaka/tårta ♥