26 maj 2017

Citronkladdkaka m. vit choklad

Vardag

 
 
 
-
 
Du behöver:
200g smör
3 st ägg
3 1/4 dl strösocker
2 st citroner
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
 
200g vit choklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180°C. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, 23 cm/d. 
-
2. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop ägg och socker. (Vispa aldrig en kladdkakssmet med elvisp, då kommer det in luft i smeten som kan göra kakan torr).
-
3. Skölj citronerna ordentligt och riv ner skalet från en citron och pressa ut saften från två citroner i ägg/sockersmeten. 
-
4. Rör i vaniljsockret och vetemjölet i smeten och ha sist i smöret. 
-
5. Ställ in kakan i mitten av ugnen i ca. 20 - 30 minuter (beroende på hur din ugn fungerr), den ska fortfarande vara aningen lös i mitten, för den sätter sig lite när den svalnar. 
-
6. Låt kladdkakan svalna. Smält sedan den vita chokladen över vattenbad och bred ut över kakan. 
Låt chokladen stelna i kylen och ställ sedan fram kakan en stund innan servering. 
 
KLART! Servera som den är eller med färska bär och vispad grädde :)
 
 
 
Andra bakverk med citron: 
Felicia

mums

ajlimullersandvik.blogg.se

det verkar underbart med en blond kladdkaka!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress