26 maj 2017
Citronkladdkaka m. vit choklad
-
Du behöver:
200g smör
3 st ägg
3 1/4 dl strösocker
2 st citroner
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
200g vit choklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180°C. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, 23 cm/d.
-
2. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop ägg och socker. (Vispa aldrig en kladdkakssmet med elvisp, då kommer det in luft i smeten som kan göra kakan torr).
-
3. Skölj citronerna ordentligt och riv ner skalet från en citron och pressa ut saften från två citroner i ägg/sockersmeten.
-
4. Rör i vaniljsockret och vetemjölet i smeten och ha sist i smöret.
-
5. Ställ in kakan i mitten av ugnen i ca. 20 - 30 minuter (beroende på hur din ugn fungerr), den ska fortfarande vara aningen lös i mitten, för den sätter sig lite när den svalnar.
-
6. Låt kladdkakan svalna. Smält sedan den vita chokladen över vattenbad och bred ut över kakan.
Låt chokladen stelna i kylen och ställ sedan fram kakan en stund innan servering.
KLART! Servera som den är eller med färska bär och vispad grädde :)
ajlimullersandvik.blogg.se
det verkar underbart med en blond kladdkaka!
mums