25 juni 2017

Vaniljcheesecake i glas

Mat, bakning & recept Sommar 2017

 
  
 
Receptet på självaste cheesecakefyllningen kommer från Roy Fares bok United States of Cakes.
-
Du behöver (5-7 portioner):
10st digestivekex
ca. 60g smör
 
200g philadelphiaost (eller annan färskost)
0,25 dl strösocker 
1,5 dl vispgrädde 
0,25 tsk äkta vaniljpulver
1 citron
 
Valfria bär
 
Gör såhär:
1. Smula sönder digestivekexen (förslagsvis genom att lägga dem i en påse och banka med en slev), och smält smöret. Blanda samman smulorna och smöret. Ställ i kylskåpet.
-
2. Riv skalet från citronen och pressa ut saften i en skål. 
-
3. Vispa philadelphia och socker fluffigt. Häll sedan i lite grädde i taget och till sist vaniljpulvret och citronsaften samt skalet. Vispa fram en slät och fluffig smet. 
-
4. Varva digestive/smör-smulet och cheesecakesmeten i glas. 
 
Servera med valfria bär vid sidan om, eller varva i dem i glaset också ✨ Klart!
 
Mirre Sweetwords

Ser jättegott ut

Hanna

Det där ser otroligt gott ut!

Guccimamma - norrbotten

Gu vad smarrigt de ser ut! Borde testa göra och bjuda vänner!

ha de bäst
kram

Hemma Hos Felicia

Var tvungen att spara detta recept, verkar så gott!!

Felicia

men åh! Måste pröva detta. Tack för tipset

FruSessan

Hur gott såg inte det där ut, då =)=)

Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Smidigt och gott! Om jag får chansen att göra denna så har jag nog i jordgubbar också :D

EVELINA

Vilket bra recept, tack för tipset! Har en tendens att alltid krångla till efterrätten, men det här verkar som att det går enkelt och snabbt att göra :D

Marie Bergman

Tack för tipset, ser supergott ut :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress