15 juni 2017
Oreomuffins m. hallonfrosting
Grundreceptet kommer från början härifrån.
-
Inte lika fina som jag hade önskat då vår sprits har gått sönder... Men men, frostingen var ju god trots att den inte var så vackert spritsad hehe 🙊
Du behöver (8 muffins):
65g smör
5 st oreokakor
50g choklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
9,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
0,5 krm salt
1 dl filmjölk
1 dl strösocker
1 ägg
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och placera ut muffinsformar på en plåt.
Hacka oreokakorna och chokladen.
-
2. Blanda samman de torra ingredienserna (inte sockret, oreon och chokladen) i en bunke.
-
3. Vispa ihop filmjölk, ägg, socker och smör i en annan bunke. Blanda sedan ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om till en slät smet.
-
4. Rör ner oreon och chokladen (men spara lite choklad till att "strössla på toppen).
-
5. Klicka i smeten i muffinsformarna och strössla över den sista chokladen.
Svish in i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
Hallonfrosting!!
Du behöver:
60g mjukt smör
150g philadelphia
0,5 tsk vaniljpulver
Florsocker (så mycket man själv tycker behövs)
Tinade hallon (så mycket man själv tycker behövs)
Gör såhär:
1. Vispa samman philadelphia, smör och vaniljpulver.
-
2. Vispa i florsocker till önskad konsistens och ha sedan i även hallonen.
(Hallonen gör frostingen lösare så då kan man behöva ha i lite mer av de andra ingredienserna för att balansera till rätt konsistens)
-
3. Spritsa eller bred på frostingen på de avsvalnade muffinsen och ställ i kylen.
Klart för servering ✨