7 juli 2017
American Chocolate Chip Cookies
Mat, bakning & recept Sommar 2017
Min syster bakade Chocolate Chip Cookies idag och jag var med i köket med kameran, hög musik i högtalaren, och tittade på 💘 Så mysigt så, och goda blev kakorna. Min syster är en mästerkock när det kommer till cookies och "torra kakor", medan jag är bättre på kladdkakor, pannacottor och andra desserter ✨ Bra kombo 😉
Du behöver (16 cookies):
100g mörk choklad
110g mjukt smör
1/2 cup strösocker
1/2 cup farinsocker
1st ägg
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 tsk varmt vatten
1/4 tsk salt
1 1/2 cup vetemjöl
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 170°C. Hacka chokladen i lagom stora bitar.
-
2. Vispa (med elvisp) ihop det mjuka smöret, strösocker och farinsocker. Tillsätt ägget och vailjpulvret och vispa ihop till en smet.
-
3. Lägg bakpulvret i en skål och häll över det varma vattnet. Blanda litegrann. Ha i detta i kaksmeten och blanda med en träslev.
-
4. Tillsätt salt och mjöl och fortsätt blanda till en fin smet. Ta hjälp av händerna om det känns lättare att få ihop smeten genom att knåda. Häll till sist i den hackade chokladen och blanda så att chokladen fördelas jämnt i smeten.
-
5. Använd (förslagsvis) en glasskopa för att göra bollar av smeten, och lägg på en plåt (tänk på att de flyter ut, så lägg dem inte för nära varandra).
Svish in i mitten av ugnen i ca. 10 minuter eller tills de fått en liten gyllenbrun färg runt kanterna. Tag ut och lägg över bakplåtspappret med cookiesarna på ett galler och låt svalna ✨
aah så jäkla gott! Speciellt när de är varma och heeelt nybakade <3