4 augusti 2017
Broccoli - och skinkpaj
Du behöver:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
125g kallt smör
3 msk iskallt vatten
Broccoli (lätt tinad - valfri mängd)
Skinka (valfri mängd)
Tomat (valfri mängd)
3 st ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
Riven gratängost (eller annan ost ni tycker om såklart)
Gör såhär:
1. (Lägg fram broccoli så att den får tina.)
Skär det kalla smöret i bitar, och mixa ihop det/blanda ihop det med mjöl och havregryn. Tillsätt det kalla vattnet och knåda ("snabbt") ihop till en deg.
-
2. Tryck ut degen i formen, nagga bottnen och ställ i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220°C medan pajskalet står i kylskåpet.
-
3. Grädda pajskalet i 10 minuter.
---
4. Under tiden pajskalet står i ugnen: Skär upp broccolin, skinka och tomater. Lägg detta i pajformen när skalet gräddats färdigt.
-
5. Vispa ihop äggstanningen - ägg, mjölk, salt och peppar. Häll detta över broccolin, skinkan och tomaterna i pajskalet.
-
6. Toppa med riven ost och grädda i ugnen i ca. 30 minuter.
KLART! (Tips: pajen är typ ännu godare dagen efter när stanningen riktigt har fått tid att sätta sig) ✨