23 november 2016

Mörk mintchoklad-pannacotta

Mat, bakning & recept

 
 
 
Vill du bjuda på något riktigt lyxigt till nästa bjudning? - Gör denna MintChoklad-Pannacottan. Det är allt jag behöver säga. Väldigt lyxig dessert enligt min mening. Otroligt len och helt underbar!
 
Du behöver (4 portioner):
1,75 st gelatinblad
3,5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0,75 tsk vaniljsocker
175g mörk mintchoklad (eller annan valfri choklad)
 
After eight och vispad grädde till servering & dekoration.
 
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
-
2. Låt grädde, socker och vaniljsocker sjuda upp på svag värme, och låt det sjuda i ca 2 minuter. 
-
3. Stäng av plattan och bryt ner chokladen så att den smälter helt och hållet. Krama ur gelatinbladen och ha i dem i chokladsmeten. Rör noga så att de verkligen smälter ihop till en fin smet. 
-
4. Fördela pannacotta-smeten i serveringsglas/små skålar och ställ i kylen i minst 4 timmar innan servering. 
 
Dekorera med en liten klick vispad grädde och after eight precis innan desserten ska serveras :)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress