13 mars 2016

Mintkladdkaka till alla

Mat, bakning & recept

Receptet kommer från början härifrån
 
Gjorde denna godingen till mamsen i somras och hon som älskar mint, älskade även denna. Igår bakades den igen till lillsyrrans kalas och mamma sa "detta är nog min favvokaka faktiskt". Bättre betyg kan den ju nästan inte få, och jag håller med. Den är riktigt smarrig!
-
Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150g smält smör
1 nypa flingsalt
15 st after eight
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C
-
2. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop ägg och socker. (Vispa aldrig en kladdkakssmet med elvisp, då kommer det in luft i smeten som kan göra kakan torr).
Blanda sedan ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
-
3. Rör ner de torra ingredienserna i ägg- och sockersmeten och ha sist i smöret. 
-
4. Smält after eight över vattenbad och blanda i även det i smeten.
-
5. Smöra och bröa en rund form med löstagbara kanter och häll i kladdsmeten.
-
6. Ställ in kakan i mitten av ugnen i ca. 25 - 30 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten, för den sätter sig lite när den svalnar. 
-
7. Ställ in i kylskåp efter en liten stund och ta fram några minuter innan servering. Servera med lättvispad grädde och kanske lite hallon?! Mums!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress