11 maj 2018

Kassler & ananas gratäng

Mat, bakning & recept


Du behöver:
En bit kassler á 500-600g
1 burk ananasringar
3 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
150g riven gratängost
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 130°C.
-
2. Skriva kasslerna i lagom tjocka bitar, ca en halv centimeter tjocka, och stek dem snabbt på hög värme så att de får en god yta. Lägg i ugnsformen varvat med halva ananasringar.
-
3. Blanda samman grädde och chilisås. Värm såsen en liten stund i mikron och blanda i en grönsaksbuljong tills den smält helt. Häll såsen över kasslern och ananasen. 
-
4. Strö över ost och svisch in i ugnen i 15-17 minuter. Klart!
 
Servera gärna med ris och jordnötter :)
 

Sååå längesen jag la upp recept nu ju!! Matintresset har hamnat lite vid sidan av.. men hittade detta receptet bland mina utkasst och det är ju en SÅ god maträtt, så varför inte publicera nu? Bättre sent än aldrig 🤷🏽‍♀️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress