2 januari 2016

En riktigt kladdig kladdkaka med daimtopping

Mat, bakning & recept

Gott nytt år på er!! ♥
Börjar det nya året med ett recept från i somras haha. Men jag skulle inte tacka nej även nu i vinter :) Det var väldigt smarrigt vill jag lova. 
 
 
Inspiration till receptet kommer från början härifrån och härifrån
-
Ingredienser:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk/dulche de leche (eller kokad sötad kondenserad mjölk)
 
2006 Marabou daimchoklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C
-
2. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop ägg och socker. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. (Vispa inte med elvisp, då kommer det in luft i smeten som kan göra kakan torr)
-
3. Rör ner de torra ingredienserna i ägg- och sockersmeten och ha sist i smöret. 
-
4. Smöra och bröa en rund form med löstagbara kanter och häll i hälften av smeten. 
-
5. Klicka sedan ut den karamelliserade mjölken och häll över resterande smet. 
-
6. Ställ in kakan i mitten av ugnen i ca. 20 - 30 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten, för den sätter sig lite när den svalnar. 
-
7. Smält chokladen över vattenbad och bred över kakan när den har svalnat. 
-
8. Ställ in i kylskåp och ta fram några minuter innan servering. Servera med grädde och njut en stund :)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress