18 december 2016

4:e advent - Polkabräck

Mat, bakning & recept

 
När fjärde ljuset brinner, vi hämtar julegran
och alla barnen räknar, dan före dan före dopparedan
 
 
 
 
Detta är typ världens enklaste julgodis, som många redan nog känner till, men det tåls att delas och påminnas om igen! Fort går det att göra också. Hej och hå vad bra :)
Använd så mycket choklad och polkagrisar ni vill, eller byt mot en helt annan topping. Detta går att variera i mängder!! 
-
Du behöver:
Polkagrisar
Mörk choklad (jag hade 100g)
Vit choklad (jag hade 200g)
 
Gör såhär:
1. Banka sönder polkagrisar (jag la dem i en påse och bankade med hammare haha).
-
2. Smält den mörka chokladen och bred ut ett ganska tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ svalt i ca. 15-20 minuter. 
-
3. Smält den vita chokladen och bred ut den ovanpå den mörka chokladen. Det vita lagret blir alltså lite tjockare än det mörka enligt de måtten jag använde. 
-
4. Strö över de krossade polkagrisarna och ställ svalt i ca. 15-20 minuter igen.
 
Bryt isär och servera! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress