4 december 2016

2:a advent - Daimtryffel

Mat, bakning & recept

 
När andra ljuset brinner, är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe, 
och bud om julen bär
 
 
 
 
Då har vi det dags för mitt andra recept i denna lilla advent-serie haha :) Denna gången är det en leeen och go chokladtryffel med daim.
-
Du behöver (ca. 60-70 tryfflar): 
1 dl vispgrädde
50g smör
150g mjölkchoklad
100g mörk choklad
50-100g philadelphia (beroende på hur fast ni vill att tryffeln ska bli)
1 dubbeldaim + 0,5 dubbeldaim till dekoration
 
Gör såhär:
1. Sätt ut knäckformar på en bricka. Bryt chokladen och hacka ett paket av daimen fint. 
-
2. Värm grädde och smör tillsammans i en kastrull på medelhög värme, tills smöret smält. 
-
3. Sänk värmen till det lägsta. Rör ner chokladen (inte daimen) i kastrullen tillsammans med grädden & smöret. Rör tills det blir en slät chokladsmet. Rör i philadelphiaosten till en slät smet (det kan se lite klumpigt ut i början, men det smälter så småningom). Låt svalna något. 
-
4. Ha i daimen du hackat och rör runt. Häll förslagsvis över smeten i en bunke med pip (för att göra det lättare att fylla formarna), och fördela ut smeten i knäckformarna. 
-
5. Hacka den halva dubbeldaimen och toppa med "hacket" och ställ in tryfflarna i kylen i ca. 4 timmar så att de stelnar litegrann. Förvara sedan i kyl.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress