Brownie med vit chokladfrosting

Receptet till brownien är från Roy Fares bok United States of Cakes 
 
Dessa browniesen är ljuuuvliga ska jag bara tala om haha. Konsistensen och chokladsmaken är verkligen helt perfekt och jag har såå många idéer på hur man kan variera med frosting och olika "fyllningar". MUMS!
Sist gjorde jag dem med chokladtryffel & jordgubbar. Receptet till det hittar ni här
-
Du behöver (brownie): 
150g smör
2 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl kako
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader, varmluft. Smörj kanterna i en form, 20x20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper för att smeten inte ska fasta.
-
2. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. (Det gör inget om det ser lite grynigt ut nu, det kommer släta till sig när du vänder ner mjölet)
-
3. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget med slickepott, så att varje ägg arbetas in i smeten ordentligt.
-
4. Vänd ner vetemjölet till en slät smet. Fördela sedan smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-22 minuter.
-
5. Låt brownien svalna (först i rumstemperatur och sedan i kyl. Ta ut den ur formen och vänd upp och ner så att du kan dra av bakplåtspappret.
-
6. Skär i lagom stora bitar och ställ in i kylen igen. Jag gjorde dem 4x4 cm och fick ut 16 bitar. 
 
Du behöver (frosting):
100g rumsvarm philadelphia
1/2 msk rumsvarmt smör (viktigt att det är mjukt)
200g florsocker
1/2 tsk pressad citronsaft
100g vit choklad
 
Gör såhär:
1. Smält chokladen över ett vattenbad och ta sedan bort bunken/tallriken med chokladen från kastrullen, så att chokladen får svalna medan du gör fäljande steg.
-
2. Rör samman philadelphia och smör. Sikta i florsocker och ha i citronsaften, och blanda till en slät smet. 
-
3. Häll i den avsvalnade vita chokladen och rör om ordentligt tills allt är blandat. 
-
4. Spritsa i valfritt mönster på browniebitarna. Ställ in i kyl fram till servering :)



Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras inte)

URL:

Din kommentar:

Trackback