26 juli 2015

Banoffee pie med jordgubbar

Mat, bakning & recept Sommar 2015

Inspiration till receptet kommer från början härifrån.
 
Gjorde en banoffee pie när vi var på landet, fast med en jordgubbstouch ;)) Den blev vääldigt god och omtyckt av alla som smakade. 
-
Ingredienser: 
Ca. 400g karamelliserad mjölk/dulce de leche (kokad sötad kondenserad mjölk)
150g smör
300g digestive
3-4 bananer
1 - 1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
1/2 - 1 burk jordgubbar
 
Gör såhär:
1. Klä insidan av en form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter) med plastfolie. 
-
2. Smält smör och krossa digestivekexen. Blanda ihop detta till en kladdig smet som du trycker ut på bottnen i formen (och någon centimeter upp på kanterna). 
-
3. Ställ in i kylen i 1 timme. 
-
4. Lossa kanterna på formen, lyft upp bottnen, försök att försiktigt dra bort plasten och lägg bottnen på ett fat. 
-
5. Bred på kolakrämen (den karamelliserade mjölken/dulche de leche) och ställ detta kallt fram tills kakan ska ätas. 
-
6. Precis innan servering skär du upp bananpengar och lägger över kolakrämen, vispar grädde som du brer/spritsar ut över bananerna och avslutar med skivade jordgubbar och krossad daim. 
-
7. Njuuuut av en underbar kaka/tårta ♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress